Top
  /  Cosmetic   /  Περιποίηση μαλλιών

Το να μπείτε σε μια ρουτίνα περιποίησης μαλλιών είναι σαν να ξεκινήσετε μια φροντίδα δέρματος. Μόλις βρείτε αυτό που σας ταιριάζει, σπάνια θα απομακρυνθείτε.

Αλλά η διαδικασία εύρεσης αυτής της ρουτίνας μπορεί να φαίνεται λίγο τρομακτική, ειδικά όταν υπάρχουν πολλές επιλογές για άτομα με τον ίδιο τύπο μαλλιών.

Ακολουθεί μια ανάλυση όλων όσων πρέπει να γνωρίζετε για να βρείτε το τελετουργικό περιποίησης μαλλιών που είναι κατάλληλο για εσάς.

Η ατομική σας ρουτίνα εξαρτάται τελικά από μερικούς παράγοντες

Από την αίσθηση των μαλλιών σας στα στυλ που προτιμάτε, αυτά τα στοιχεία θα αλλάξουν όλα τη ρουτίνα που καταλήγετε να επιλέγετε.

Η φυσική υφή ή ο τύπος των μαλλιών σας

Οι τύποι μαλλιών τείνουν να είναι λεπτοί, παχύς ή χονδροειδείς και εμπίπτουν σε μία από τις τέσσερις κατηγορίες:

 • Ίσια
 • Κυματιστά
 • Σγουρά
 • Άφρο

Κάθε ένα έχει τα μειονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Για παράδειγμα, τα ίσια μαλλιά συνήθως φαίνονται και αισθάνονται λιπαρά γρηγορότερα από τα σγουρά μαλλιά λόγω του λαδιού που πέφτει γρήγορα κάτω από τον άξονα των μαλλιών.

Αν τα μαλλιά σας έχουν ξανοιχτεί ή βαφτεί με χημική επεξεργασία

Εάν τα μαλλιά σας έχουν έρθει σε επαφή με βαφή, ή χημικές ουσίες, ίσως χρειαστεί να σκεφτείτε πολύ σκληρά για τη ρουτίνα σας.

Συνιστάται σε άτομα με βαμμένα μαλλιά να μην το πλένουν καθημερινά για να αποφευχθεί η πρόωρη εξασθένιση και η ξηρότητα του χρώματος .

Και τα λευκασμένα μαλλιά μπορεί να απαιτούν επιπλέον τροφή με μαλακτική ή μάσκες μαλλιών.

Πώς θέλετε τα μαλλιά σας καθημερινά

Σας αρέσει να ισιώνετε τα μαλλιά σας; Σγουρά;  Φυσικά;

Είναι ένα άλλο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη, ειδικά εάν είστε λάτρης της χρήσης θερμικών εργαλείων.

Αν έχετε συγκεκριμένες ανησυχίες που θέλετε να αντιμετωπίσετε

Είναι φυσιολογικό να βρίσκετε τουλάχιστον μία πτυχή των μαλλιών σας προβληματική, είτε είναι φριζάρισμα, είτε νιφάδες τριχωτού της κεφαλής ή ξηρά, κατεστραμμένα σκέλη.

Η γνώση του προβλήματος είναι το μισό έργο. Τα υπόλοιπα περιλαμβάνουν την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

 
Ωστόσο, κάθε ρουτίνα μοιράζεται μερικά βασικά στοιχεία

Αν και ο τύπος και οι ανησυχίες των μαλλιών σας θα αλλάξουν τη ρουτίνα φροντίδας των μαλλιών σας με κάποιους τρόπους, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα από τα οποία μπορεί να επωφεληθεί κάθε άτομο.

Καθαρισμός

Ο καθαρισμός είναι μια ισορροπία μεταξύ της αφαίρεσης πραγμάτων όπως νεκρό δέρμα και κατάλοιπα προϊόντος χωρίς να απογυμνώσετε τα μαλλιά από τα φυσικά του έλαια.

Χωρίς καλή πλύση, το σμήγμα θα συσσωρευτεί, αφήνοντας ανεπιθύμητη λιπαρότητα.

Το νεκρό δέρμα θα αφαιρεθεί. Το δέρμα ανανεώνεται περίπου κάθε 28 ημέρες, και αυτό μπορεί να είναι αισθητό εάν τα μαλλιά δεν είναι καθαρά.

Και, αν είστε δεινοί κολυμβητές, δεν θέλετε να αφήσετε το χλώριο της πισίνας στις κλειδαριές σας. Όσο περισσότερο κάθεται, τόσο περισσότερο χρόνο έχει για να αφαιρέσει από τα μαλλιά  τα φυσικά στοιχεία τους και να προκαλέσει ζημιά.

Μαλακτική

Οι μαλακτικές έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Το κύριο είναι η ενυδάτωση, αλλά περιλαμβάνουν και το ξεμπλοκάρισμα, τη λάμψη και τη μείωση του φριζαρίσματος.

Το κύριο συστατικό ονομάζεται α κατιονικό επιφανειοδραστικό.

Όταν τα μαλλιά είναι βρεγμένα, αυτό κολλάει, επικαλύπτοντας τις τρίχες για να αναπληρώσει την υγρασία που μπορεί να έχει αφαιρέσει το σαμπουάν.

Ενυδατώστε και σφραγίστε

Για να προσθέσετε περαιτέρω ενυδάτωση στα μαλλιά, ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε μια διαδικασία δύο βημάτων γνωστή ως ενυδάτωση και στεγανοποίηση.

Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για σγουρά ή λιπαρά μαλλιά που τείνουν να είναι στεγνά.

Ο στόχος είναι η στεγανοποίηση της υγρασίας και όχι η στεγνότητα, χρησιμοποιώντας ένα προϊόν ενυδάτωσης και λάδι σφράγισης.

Ξεμπέρδεμα

Το ξεμπλοκάρισμα είναι απαραίτητο για τη διακοπή της θραύσης και για τη διευκόλυνση της ζωής σας.

Αλλά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σωστό εργαλείο, όπως μια χτένα με μεγάλα δόντια, για να αποφύγετε κατά λάθος να τραβήξετε τα μαλλιά.

Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, ίσως χρειαστεί να μαδάτε κάθε μέρα ή  λιγότερο συχνά.

Στυλ και προστασία

Χάρη σε πολλά εργαλεία και κόλπα, όπως μούς και τζελ, μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας πρακτικά με όποιον τρόπο θέλετε.

Αλλά αν είστε λάτρης των θερμαινόμενων εργαλείων, θα πρέπει να προστατεύσετε αυτά τα σκέλη με ένα σπρέι προστασίας από θερμότητα.

Spot-treat

Τα μαλλιά που αντιμετωπίζουν κηλίδες σημαίνει απλά ότι πρέπει να διαλέξετε μια συγκεκριμένη περιοχή που σας ενοχλεί και να κάνετε κάτι για να την διορθώσετε.

Για παράδειγμα, έχετε βαρεθεί με το πόσο θρυμματισμένα είναι τα μαλλιά σας, οπότε δοκιμάζετε μια πρωτεϊνική θεραπεία .

Ή έχετε παρατηρήσει ότι το τριχωτό της κεφαλής σας είναι πολύ στεγνό, οπότε εφαρμόζετε ένα σούπερ θρεπτικό προϊόν σχεδιασμένο για αυτήν την περιοχή.

Τα προϊόντα και τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται σε κάθε βήμα ποικίλλουν πολύ   

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ακολουθούν θρησκευτικά τα παραπάνω βήματα, δεν υπάρχει καθορισμένο προϊόν ή εργαλείο που πρέπει να τηρείτε.

Αντ ‘αυτού, πειραματιστείτε για να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν.

Καθαρισμός και κλιματισμός

 • Clarifying shampoo. Ένα σαμπουάν με έντονη δράση, που αποσαφηνίζει τις φόρμουλες για να αφαιρέσει τη συσσώρευση από τα μαλλιά. Περιορίστε τη χρήση σε περίπου μία φορά το μήνα, καθώς μπορούν να αφαιρέσουν τα φυσικά έλαια.
 • “Καθημερινό” σαμπουάν. Χρησιμοποιείται για τακτικό πλύσιμο, αυτό το σαμπουάν μπορεί να μην χρειάζεται να εφαρμόζεται καθημερινά, όπως υποδηλώνει το όνομα, αλλά όποτε τα μαλλιά σας αισθάνονται ότι χρειάζονται καλό καθαρισμό.
 • Μαλακτική (Conditioner). Το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε περισσότερο είναι πιθανό να είναι αυτό που ξεπλένεται μετά από λίγα λεπτά. Εφαρμόζεται καλύτερα στη μέση και στα άκρα, καθώς η εφαρμογή root μπορεί να οδηγήσει σε λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.
 • Leave-in conditioner. Με αυτό το είδος κοντίσιονερ, το εφαρμόζετε με τον ίδιο τρόπο, αλλά μην το ξεπλένετε. Αυτό επιτρέπει αυξημένο επίπεδο τροφής.
 • Μάσκα. Για ακόμη περισσότερη ενυδάτωση, δοκιμάστε ένα βαθύ μαλακτικό. Ιδανικά για τα μαλλιά που είναι επιρρεπή σε ξηρότητα, αυτά τα μαλακτικά είναι σχεδιασμένα για να παραμένουν για περισσότερο.

Ενυδατική και σφράγιση

 • Λοσιόν μαλλιών. Μόλις τα μαλλιά καθαριστούν και ρυθμιστούν, μια κρέμα με βάση την κρέμα μπορεί να προσφέρει περαιτέρω προστασία από το σπάσιμο και την ξηρότητα. Παρέχει επίσης ένα ελαφρύ, άκαμπτο κράτημα.
 • Λάδι. Όσον αφορά το λάδι, λίγο και απλώνουμε. Ενισχύοντας τα φυσικά έλαια των μαλλιών σας, κλειδώνει την υγρασία και ενισχύει τα σκέλη.

Ξεμπερδεύοντας τα μαλλιά

 • Χτένα. Τα βρεγμένα μαλλιά μπορούν να σπάσουν ευκολότερα όταν βουρτσίζονται, αν και αυτό δεν ισχύει για τύπους μαλλιών με υφή ή σφιχτά κατσαρά μαλλιά. Μια χτένα με φαρδιά δόντια μπορεί να είναι μια λιγότερο επιβλαβής εναλλακτική λύση
 • ΒούρτσαΥπάρχουν διάφοροι τύποι. Μερικοί βρίσκουν τις τρίχες να είναι πολύ σκληρές στα μαλλιά τους, οπότε επιλέξτε μια πλαστική έκδοση. Προσπαθήστε να μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ. Μια φορά την ημέρα είναι συνήθως αρκετή.
 • Σπρέι. Εάν βρείτε δάκρυα όταν βουρτσίζετε ή χτενίζετε, απλώστε εκ των προτέρων.
 • Ορός. Ένας πλουσιότερος τρόπος διαχείρισης αυτών των κόμπων, ένας ορός ξεμπερδέματος μπορεί να βελτιώσει περαιτέρω τα μαλλιά και να τα κάνει πιο μαλακά, ώστε οι χτένες να δουλεύουν απρόσκοπτα.

Στυλ και προστασία

 • Μους. Ακούγεται εξαιρετικά ρετρό, αλλά η μοντέρνα μους προσθέτει υφή και όγκο στα μαλλιά και μπορεί ακόμη και να ενισχύσει τις μπούκλες. Επιπλέον, δεν αφήνει πίσω του μια κολλώδη ή αδέξια αίσθηση.
 • Κερί. Ένα παχύτερο προϊόν, το κερί μαλλιών παρέχει περισσότερο κράτημα ενώ αυξάνει τη λάμψη. Επιπλέον, δεν πρέπει να αφήνει τα σκέλη να αισθάνονται άκαμπτα.
 • Pomade. Για μακροχρόνια, σούπερ γυαλιστερή εμφάνιση, επιλέξτε pomade. Αυτό το προϊόν styling πρέπει να χρησιμοποιείται σε υγρά μαλλιά, καθώς δεν στεγνώνει, αφήνοντάς σας μια κομψή πινελιά.
 • Gel. Το styling gel μπορεί να δώσει στα μαλλιά οτιδήποτε, από ένα ελαφρύ κράτημα έως ένα εξαιρετικά δυνατό, ανάλογα με το προϊόν που χρησιμοποιείτε. Όλα τα τζελ, ωστόσο, παρέχουν αισθητή υφή και λάμψη.
 • Ξηρό σαμπουάν. Εάν τα μαλλιά σας λιπαίνονται αρκετά γρήγορα αλλά δεν θέλετε να τα πλένετε καθημερινά, ένα μικρό ξηρό σαμπουάν μπορεί να απαλλαγεί από το ανεπιθύμητο λάδι. Αλλά τείνει να συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής, οπότε προσπαθήστε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ.
 • Volumizer. Μαλλιά που φαίνονται αδύνατα; Οι Volumizers σηκώνουν τα μαλλιά μακριά από το κεφάλι για να κάνουν τα ρούχα σας να φαίνονται πιο παχιά ενώ ταυτόχρονα αισθάνονται ελαφριά.
 • Texturizer. Αυτή η κατηγορία μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα, από σπρέι αλατιού έως μπούκλες και έχει σχεδιαστεί για να προσθέτει υφή στα μαλλιά και να διατηρεί στυλ.
 • Shine serum ή spray. Αυτά τα προϊόντα κάθονται στην επιφάνεια των μαλλιών, με αποτέλεσμα την ομαλή, γυαλιστερή εμφάνιση. Εφαρμόστε από τα άκρα μέχρι τη μέση.
 • Σπρέι μαλλιών. Τα σημερινά σπρέι μαλλιών έχουν διάφορες δυνατότητες συγκράτησης και μπορούν ακόμη και να στοχεύσουν ανησυχίες όπως το φριζάρισμα. Σε αντίθεση με τα χρόνια που πέρασαν, δεν αφήνουν τα μαλλιά εξαιρετικά άκαμπτα.
 • Σπρέι προστασίας από θερμότητα. Είτε χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών, ίσιωμα ή σίδερο για μπούκλες, πρέπει να προστατεύσετε αυτά τα σκέλη. Αυτά τα σπρέι δημιουργούν ένα φράγμα για την αποφυγή έκθεσης σε ακραία θερμότητα.

Θεραπείες

 • Θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής. Μια θεραπεία απολέπισης του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να ξεκολλήσει τα θυλάκια, να διεγείρει την κυκλοφορία για ανάπτυξη, και ηρεμία ζητήματα όπως φαγούρα. Χρησιμοποιήστε μία ή δύο φορές το μήνα.
 • Θεραπεία με πρωτεΐνες. Τα τριχωτά ή σπασμένα μαλλιά μπορεί να χρειάζονται επιπλέον δόση πρωτεΐνης. Αυτές οι μηνιαίες θεραπείες συμπληρώνουν κενά στην επιδερμίδα, ενισχύοντας και εξομαλύνοντας τα σκέλη.
 • Μάσκα. Συχνά εγχέεται με θρεπτικά συστατικά, οι μάσκες μαλλιών τείνουν να αφεθούν για αρκετά λεπτά για να αναπληρώσουν βαθιά τα μαλλιά και να θεραπεύσουν την ξηρότητα, τα σπασμένα άκρα ή το φριζάρισμα.

Post a Comment

v

Ανδρική, Παιδική και Γυναικεία περιποίηση.
Επιλεγμένα προϊόντα από επώνυμες μάρκες.
Ακολουθήστε μας στα social, βρείτε μοναδικούς κωδικούς από τα Stories.
Δεν έχετε άδεια εγγραφής

Reset Password